Totalizatori un ar sportu nesaistītas likmes

Bukmeikeri un totalizatoru pakalpojumu sniedzēji vēsturiski ir koncentrējušies uz likmju likšanu par sporta spēļu rezultātiem, taču pakalpojumu sniedzēji ātri vien saprata, ka sports nav vienīgais uz ko spēlētājiem varētu būt interesanti riskēt un mēģināt paredzēt kādu notikumu iznākumu. Mūsdienu straujie pasaules attīstības notikumi bieži vien ir ļoti neparedzami un tas padara interesantu to prognozēšanu. Arī bukmeikeri un totalizatori Latvijā bieži piedāvā likt likmes uz dažādiem notikumiem kultūrā un politikā. Kā populārākos var minēt Eirovīzijas rezultātus un dažādu politisko notikumu prognozēšanu.

Iedziļinoties Eirovīzijas prognozēs tieši no totalizatoriem un bukmeikeriem, ļoti bieži var redzēt, ka to prognozes ir daudz precīzākas, nekā dažādu ekspertu un speciālistu mainīgais viedoklis. Eirovīzijas specifika nosaka, ka tiklīdz ir zināmi konkrēti dalībnieki no konkrētām valstīm, nekas daudz vairāk pašā procesā mainīties nevar. Tādēļ totalizatori jau ilgi pirms paša notikuma var sākt vērot cilvēku reakcijas un dažādus resursus, kas nosaka cilvēku favorītus un tos māksliniekus, par kuriem tie iespējams balsotu. Bukmeikeriem Eirovīzija tādā ziņā ir daudz interesantāks notikums, nekā citi strauji mainīgajā pasaulē novērojamie notikumi, jo, lai gan cik ļoti no malas šķistu, ka konkursa gaita attīstās, mainās tikai cilvēku mirkļa uzmanība. To ietekmē daudz dažādās spekulācijas medijos un citos mūzikas resursos, kas patiesībā ir tikai mēģinājumi uzturēt intrigu citādi ļoti konstantajā un monotonajā procesā līdz paša konkursa norisei. Realitātē nekas nemainās un lielākoties nemainās arī cilvēku sākotnējie favorīti. Varētu šķist, ka mainās gan, tomēr totalizatori ir iemācījušies nolasīt to, ka vairākumam cilvēku favorīti visa procesa gaitā nemainās un cilvēki nemēdz sekot mēģinājumiem radīt intrigu pirms paša konkursa norises.

Šī iemesla dēļ bieži cilvēki ir izbrīnīti kāpēc bukmeikeru prognozes par konkursa rezultātiem ir tik konstantas un maz mainās nedēļu gaitā pirms paša konkursa norises. Tikai pēc konkursa cilvēki saprot, ka bukmeikeru prognozes atkal ir bijušas visprecīzākās un jebkuras spekulācijas par konkursa dinamiskajām prognožu maiņām ir bijušas tikai spekulācijas.