Patēriņa kredīti vai kredītkartes?

Protams, patērētāji saskaras ar iespējām, kad viņiem ir jāsedz izdevumi, ko nevar samaksāt no kabatas. Viņiem parasti ir jāpaļaujas uz kādu kredīts bez ķīlas veidu, lai izpildītu šos izdevumus. Divi populāri varianti ir kredītkartes un personīgie aizdevumi. Abas no tām atstāj patērētāju ar parādu; lūk, nedaudz vairāk informācijas.

Kas ir personiskais aizdevums?

Personiskais aizdevums ir nedroša parāda veids, kas nozīmē, ka nav aktīvu, kas kalpo kā nodrošinājums aizdevumam. Nedroši personiskie aizdevumi aizdevējiem ir riskanti, jo nav nekā, ko viņi var pieprasīt un pārdot, lai apmierinātu nenomaksāto parādu aizņēmēja saistību neizpildes gadījumā.

Ja kāds paņem personisko aizdevumu, aizdevējs nodrošina aizņēmēju ar skaidru naudu par visu aizdevuma summu. Pēc tam aizņēmējs veic ikmēneša maksājumus, lai atmaksātu aizdevuma pilno atlikumu. Interest likmes nedrošiem personiskajiem aizdevumiem parasti ir lielākas nekā procentu likmes par nodrošinātiem parādiem, piemēram, hipotēkām vai automašīnu aizdevumiem.

Kas ir kredītkarte?

Credit karte ir parāda veids. Tas nozīmē, ka finanšu iestāde paplašina kredīta līniju līdz maksimālajai dolāra summai kartes turētājam. Kartes turētājs var izmantot jebkuru summu līdz šim maksimumam, lai veiktu pirkumus un pēc tam veiktu maksājumus, pamatojoties uz faktiski izmantoto kredīta summu jebkurā brīdī.

Kredītkartes ir tas, ko sauc par “labvēlības periodu” aptuveni 25 –30 dienu laikā. Tas nozīmē, ka jūsu izmantotais kredīts būtībā ir brīvs attiecībā uz šo labvēlības periodu. Ja maksājat pilno kredīta summu, ko izmantojat pagarinājuma periodā, nav papildu procentu maksājumu. Ja šajā laikā nemaksājat pilnu bilanci, tomēr procenti sāk uzkrāties jūsu nenomaksātajā bilancē. Procentu likmes ir diezgan augstākas nekā cita veida parādi, piemēram, hipotēka.

Personiskie kredīti un kredītkartes: līdzības

Personiskie aizdevumi un kredītkartes ir līdzīgi, jo tie ir gan nedroši parāda veidi. Nav pamatlīdzekļu, kas tiek izmantoti kā nodrošinājums saistību neizpildes gadījumā. Kredītkartes un personiskos aizdevumus var gan elastīgi izmantot, lai samaksātu par jebko; jums vienkārši ir nepieciešams pieejamais kredīts vai pietiekami liels aizdevums.

Procentu likmes par personiskajiem aizdevumiem un kredītkartēm parasti ir augstākas nekā procentu likmes bankām, kas atbild par nodrošinātām parāda formām. Procentu likmes ir augstākas, jo gan personiskie aizdevumi, gan kredītkartes ir riskantāki aizdevuma veidi izsniedzējai finanšu iestādei.

Personiskie kredīti un kredītkartes: atšķirības

Lielākā atšķirība starp personiskajiem kredītiem un kredītkartēm ir veids, kā nauda tiek izmaksāta aizņēmējam. Ar personisko aizdevumu banka izmaksā aizdevuma pilnu summu vienā vienreizējā maksājumā aizņēmējam; tā tiek atmaksāta kā parāds. Ar kredītkarti kredītņēmējiem tiek paplašināta kredīta līnija un var izmantot visu minētā kredīta daļu. Turklāt kredītkartes ļauj nepārtraukti piekļūt jūsu kredīta līnijai, kā tas ir nepieciešams laika gaitā; tās tiek uzskatītas par atjaunojamiem parādiem, kas atšķiras no maksājuma parāda.

Vēl viena atšķirība starp personiskajiem kredītiem un kredītkartēm ir aizņēmuma izmaksas. Kredītkartēm ir mainīga procentu likme, kas nozīmē faktisko procentu likmi, ko banku nodevas var mainīt laika gaitā. Palielinoties tirgus procentu likmēm, veiciet kredītkaršu procentu likmes. Bankas var arī jebkurā brīdī palielināt kredītkaršu procentu likmi, ja tās atkārtoti novērtē jūsu kredītu.

No otras puses, privātajiem aizdevumiem parasti ir fiksēta procentu likme aizdevuma termiņam. Tas nozīmē, ka procentu likme nemainās, un jūsu nepieciešamie maksājumi arī katru mēnesi paliek vienādi. Dažos gadījumos var izvēlēties mainīgu likmi personiskajam aizdevumam.

Parasti kredītkaršu procentu likmes parasti ir augstākas nekā personisko aizdevumu procentu likmes. Tomēr personiskās aizdevuma likmes var viegli pārsniegt kredītkartes, it īpaši, ja aizņēmējam trūkst kredītvēstures.

No personiskajiem aizdevumiem pilnībā trūkst viens no kredītkaršu aspektiem. Kredītkaršu uzņēmumi piedāvā atlīdzību programmas kredītkaršu turētājiem, kuri pavada pastāvīgi. Jūsu kredītkaršu iegāde var nopelnīt jums naudu, travel rewards un citus atalgojuma punktus, lai izmantotu lielu skaitu mazumtirgotāju, kā arī daudzus citus labumus.

Kas ir labāk?

Uz jautājumu, kas ir labāks, nav vienkāršas atbildes, jo tas tiešām ir atkarīgs no situācijas un apstākļiem.

Ja veicat lielu pirkumu un neesat spējis atmaksāt atlikumu ļoti īsā laika periodā, personiskais aizdevums var būt labāka izvēle. Aizdevēji parasti dod jums vairākus gadus, lai atmaksātu atlikumu, un procentu maksājumi šajā laikā ir daudz zemāki nekā tie ir ar kredītkarti.

Ja veicat nelielu pirkumu vai varat atmaksāt pirkuma summu pāris mēnešu laikā, kredītkarte, iespējams, ir labāka iespēja. Jūsu procentu maksājumi būs salīdzinoši mazi, un jums nebūs jāveic personiskā aizdevuma pieteikšanās process, kas var prasīt aizdevējam sniegt ienākumu dokumentāciju.