Ogļhidrātu Nepieciešamība pēc Treniņa

Attēlu rezultāti vaicājumam “carbs”

Ogļhidrātiem ir parādījusies diezgan slikta reputācija pēdējo gadu laikā. Cilvēki, kas ir izdarījuši krasu pāreju no zemu tauku diētas uz zemu ogļhidrātu diētu, likvidējot ogļhidrātus no savas ēdienkartes. Tas ir novedis pie daudzām veselības problēmām, tāpēc ka cilvēka ķermenim ir  vajadzība pēc ogļhidrātiem, lai darbotos. Kā viens pētījums ir pierādījis, ogļhidrāti ir vēl svarīgāki tieši pēc intensīva treniņa.

Pētījums publicēts žurnālā Lietišķā Psiholoģija konstatēja ogļhidrāti ir labākais ēdiens, lai palīdzētu aizsargāt savu ķermeni pēc intensīva treniņa. Konkrēti, tie novērsīs infekcijas no iestatījumu pēc augstas intensitātes treniņu. Redzi, izmantot izraisa īsu periodu pazeminātu imunitāti funkciju vai imūnsupresijas uzreiz pēc treniņa. Uz īsu laiku, balto asins šūnu skaits ir samazināts, jo ir cirkulējošo limfocītu. Tas atstāj jūsu imūnsistēma novājināta un neaizsargāti pret infekcijām.

Mūsu iestādes motokross, lai mēģinātu pasargāt sevi pēc treniņa, bet tas var izraisīt jutīgumu pret slimību. Jo vairāk spraiga treniņu, jo ilgāk jūsu ķermeņa vajadzībām, lai atgūtu. Tas ir iemesls, kāpēc augstas intensitātes izmantot, ir zināms, lai palielinātu risku infekcijas, piemēram, augšējo elpceļu infekcijām.

Bet patēriņš ogļhidrātu uzreiz pēc treniņa var palīdzēt izvairīties no negatīvās imūnās sistēmas izmaiņām. Ēšanas ogļhidrātiem laikā un uzreiz pēc treniņa nodrošina glikozes un fruktozes jūsu ķermenis pārvēršas enerģijā. Tas arī palīdz uzturēt cukura līmeni asinīs, kas savukārt samazina organisma stresa reakciju un apstājas jūsu imūnsistēmu tiek apdraudēta. Tikai 30 līdz 60 gramus ogļhidrātu pirmo stundu vai divas pēc treniņa ietvaros var darīt visu starpību.

Arnolds Švarcnēgers, pats Gubernators, izgatavots pēc treniņa ogļhidrātu patēriņu pirms populāri desmitgadēm. Ogļhidrātiem ir ideāls atgūšanas pārtiku, jo tie nodrošina glikozes jūsu ķermeņa vajadzībām, lai papildinātu piedegušus glikogēnu. Lielākā daļa proteīna pulveri satur dažas ogļhidrātu kopā ar proteīnu, kas ir iemesls, kāpēc viņi ir tik liels pēc treniņa atgūšanu izvēle.

Bet pat tad, ja jūs neesat lietojat proteīna pulveris, jums joprojām vajadzētu pievienot dažas carbs jūsu pēc treniņa uzkodām. Tikai daži grami (30-60), vajadzētu darīt to triks. Ne tikai tas palīdzēs stabilizēt savu imūnsistēmu, bet tas nodrošina, ka jums ir pietiekami daudz enerģijas pēc apdares treniņu. Jūs izvairīties no post-vingrojumu nogurumu, kas liek jums justies miegains un zemu enerģijas pārējo Jūsu dienā. Best of all, jūsu ķermenis tiks aizsargāti pret slimību un infekciju.

Atjauno glikogēna līmeni ķermeņī pēc treniņa

Galvenais iemesls patērēt ogļhidrātiem pēc treniņa ir papildināt muskuļu glikogēnu, kas jums nodedzinātas treniņa laikā. Kā jūs apmācīt, jūsu galvenais degvielas avots ir muskuļu glikogēnu. Glikogēna ir uzkrāšanas forma glikozes. Tā sastāv no garas virknes glikozes molekulām ar daudzām filiālēm.

Glikozes pārtraukums no glikogēna ķēdes, cik nepieciešams, lai radītu ATP, kas pārnēsā ķīmisko enerģiju, un ir ļoti svarīgi, lai muskuļu kontrakcijas. Pētījumi apstiprina, ka labākais veids, kā papildināt muskuļu glikogēna krājumu pēc treniņiem ir patērēt augstu glikēmisko (fast-karsējot), ogļhidrātiem, cik drīz vien iespējams.

Attēlu rezultāti vaicājumam “sweets after gym”

Pētījumi apstiprina, ka labākais veids, kā papildināt muskuļu glikogēna krājumu pēc treniņiem ir patērēt augstu glikēmisko (fast-karsējot), ogļhidrātiem, cik drīz vien iespējams.

Daži “eksperti”, apgalvo, ka tipiskā svarcelšanas treniņa laikā, jums nav sadedzināt pietiekami daudz glikogēna būt bažas par papildināšanas to. Lai ko es saku, “Ko ?!” Kad jūs noārda jebkādu summu muskuļu glikogēna, jums vajadzētu būt saistīta ar to aizstājot-īpaši, ja muskuļu pieaugums ir jūsu galvenais mērķis. Ja treneris apgalvo, cilvēki nav jāuztraucas par papildinātu glikogēnu, tad šī trenera treniņiem ir ļoti zema apjoma un ļoti zemas intensitātes, vai arī tie nav darījuši visu pētījumu.

Paņemiet savu ogļhidrātu uzņemšanu nopietni un papildināt savu muskuļu glikogēna krājumus. Ne darot krāpšanos muskuļus un ierobežojot atgūšanu. Faktiski, aizkavējot ogļhidrātu patēriņu tikai 2 stundas, ir pierādīts, ka par 50 procentiem samazināt likmi glikogēna papildināšanu!